Automatisering met Logo8! voor CV installateurs: van ontwerp tot valideren van een regeling voor een hybride CV-systeem

De energietransitie heeft een grote impact.  1 van de oplossingen is installaties connecteren met elkaar zodat energie efficiënter kan geproduceerd, gebruikt en beheerd kan worden.

Een modern hybride systeem bestaat doorgaans uit een (modulerende) lucht-waterwarmtepomp die je samen met een cv-ketel wil combineren in één installatie. Dit is een ideale oplossing als de cv-ketel nog in goede staat is en je toch duurzaam wilt verwarmen.

Maar er bestaan nog allerlei andere interessante hybride systemen. Standaard combineert een hybridesysteem 2 of meerdere warmtebrontechnieken. Denk bij de gebruikte bronnen aan: een condensatieketel, een zonneboiler,  een houtkachel met warmtewisselaar, een hout CV-ketel, fotovoltaïsche zonnepanelen en een warmtepomp. De slimme sturing stelt enkel het toestel in werking dat, op dat ogenblik, de goedkoopste energie verbruikt en/of het beste rendement haalt. In de slimme sturing zit ook het bouwen van een slimme thermostaat.

Tijdens deze opleiding leer je regelingen ontwerpen en bouwen voor hybride Cv-systemen met LOGO!8 van Siemens.  Je krijgt een overzicht van de belangrijkste functieblokken zodat je deze kan toepassen in eigen projecten en sensoren kan koppelen en integreren.  Na het bouwen van de sturing kan je via bepaalde programma's online meekijken met het gebouwde systeem. We gaan over naar afstandsbesturing van een regeling en tot slot testen we ze uit en valideren het opgebouwde systeem.

 

 

 

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Excl. BTW)