Bezig met het laden van Opleidingen

Asbest

Opleiding Verplichte asbestinventarisatie met praktijkgedeelte

OVAM zoekt erkende asbestdeskundigen!
nxtpro werkt samen met Certipro als certificatie-instelling.

Vanaf 23 november 2022 wordt het asbestattest verplicht bij de verkoop van gebouwen gebouwd vóór 2001. Dat asbestattest is een niet-destructieve inventaris van asbest aanwezig in het gebouw. Enkel een erkend Asbestdeskundige Inventaris zal dit attest kunnen én mogen opmaken.

Een gecertificeerd asbestdeskundige zal de asbestinventaris opstellen en registreren in een centrale databank van de OVAM. Op basis van deze asbestinventaris levert de OVAM een geldig asbestinventarisattest af.

Om toegang te krijgen tot de verplichte opleiding gecertificeerd Asbestdeskundige inventarisatie en het daarop volgende examen succesvol te kunnen afleggen moet een kandidaat over de nodige basiskennis beschikken.  Tijdens het examen wordt zowel kennis uit onze vooropleiding als uit de verplichte opleiding getoetst.  Hier kan je bekijken wat de basiskennis dient te zijn om dadelijk in te stappen in de verplichte opleiding Asbestdeskundige inventarisatie, of te combineren met de vooropleiding basiskennis asbestinventarisatie.

nxtpro (in samenwerking met Certipro) biedt de verplichte opleiding Asbestdeskundige inventarisatie aan in een blended vorm, wat wil zeggen, de theorie doorloop je via een e-learning (vooraf opgenomen video’s ingeblikt in een professionele omgeving die je kan starten, stoppen, herstarten wanneer je wenst), voor de praktijk kom je op locatie naar keuze. Na inschrijving ontvang je dadelijk de logingegevens om te starten met het theoretische deel.

nxtpro kiest via deze e-learning met terugkommoment op locatie voor efficiëntie, kwaliteit, flexibiliteit en praktijkgerichtheid.  Door een jarenlange ervaring in het ontwikkelen van e-learnings (o.a permanente vorming energiedeskundige, EPB-verslaggevers,…) is nxtpro jouw ideale opleidingspartner.

Reviews
‘De opleiding is qua theorie goed opgebouwd, alle nodige informatie was aanwezig, goed uitgelegd door de docent.’
‘De cursus is allesomvattend, leerkracht geeft duidelijke uitleg en feedback, alsook praktijkgericht.’
‘Concrete voorbeelden en kadering van wetgeving, het was bijzonder verhelderend, zeer praktische informatie.’
‘Ik vond de opleiding geslaagd! Er was een duidelijk ‘
‘Samen met de basiscursus, een duidelijke cursus, gegeven door gedreven, behulpzame en enthousiaste lesgevers.’
‘Theorie en praktijk komen voldoende aan bod, goede docent.’
‘Vlotte lesgever, de cursus wordt op een zodanige manier gegeven dat het boeiend blijft.’
‘Aangename en interessante wisselwerking tussen lesgever en cursisten d.m.v. vragen, voorbeelden, situaties.’
‘Een opleiding als deze is moeilijk, maar zéér goed en vlotjes uitgelegd door de lesgever.  Een plezier om te volgen, ik kijk al uit naar de volgende opleiding met hem!’
‘De docent was heel enthousiast, hulpvaardig en had veel kennis, hij kon alle vragen vlot beantwoorden.’
‘Alles was zeer duidelijk. Voldoende info gekregen zowel over de les als over praktische zaken.  Je kan makkelijk communiceren met de lesgever. Zeer goede opleiding!’
‘Doelgerichte opleiding, met de klemtoon op de juiste zaken.’
‘Het was een zeer positieve ervaring, ik zal nog gebruik maken van jullie opleidingen!’

Om gecertificeerd asbestdeskundige te worden, moet een kandidaat onderstaand traject afleggen:

  • bij onvoldoende kennis de Vooropleiding basiskennis asbestinventarisatie
  • een verplichte opleiding Asbestdeskundige inventarisatie (inclusief praktijk) volgen, voor de start vraag je een inlogcode aan bij Certipro om toegang te krijgen tot de OVAM databank
  • slagen in het het examen van de OVAM (georganiseerd door IBEX) – extern examen waarvoor ingeschreven dient te worden bij IBEX
  • zich aansluiten bij Certipro, erkende certificatie-instelling

Na inschrijving vraag je dadelijk onderstaande codes aan:

  1. Aanvraag persoonlijke OVAM-id  Klik hier voor de handleiding om jouw persoonlijke OVAM-id aan te vragen.  Deze OVAM-id dien je in te vullen op het online leerplatform via de knop ‘Jouw OVAM-id’.
  2. Inlogcode OVAM via Certipro Aanvraag login-code oefenplatform OVAM | Certipro 

Info

Prijs vanaf 0,00 (excl. BTW)