Dranken
Microbrouwer
België is hét bierland bij uitstek. Sinds 2016 werd het Belgisch bier door UNESCO uitgeroepen tot ‘immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid’. Zeker onze ‘craftbreweries’ zijn wereldwijd immens populair. Verdien ook jouw plaats in deze groeiende markt en creëer en brouw je eigen bier.
Programma
De opleiding loopt over 1 jaar:
MODULES:
- Bier en zijn grondstoffen (20 lesuren)
- Brouwproces en gisting (24 lesuren)
- Biochemie en chemie in de brouwerij (20 lesuren)
- Brouwerij - inrichting en beheer (20 lesuren)
- Praktijk brouwen ( 8 volledige zaterdagen (groep A) of 8 volledige zondagen (groep B) en 1 voormiddag doorheen het hele cursusjaar - extern) graad 1, 2, 3 en 4 (16u x 4 = 64u + 4 uur)
- Eindproef Microbrouwer (1u)
Voor wie
Iedereen die professioneel aan de slag wil gaan als microbrouwer.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Materiaal en extra kosten
De 8 praktijklessen (brouwen en bottelen) gaan door op volgend adres: Wijngaardstraat 9, 9500 Geraardsbergen
Hou er rekening mee dat deze meestal op een zaterdag (volledige dag) worden georganiseerd (+/- 8 zaterdagen). Groep 2 komt dan op zondagen. (splitsing)
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.
Info
NIEUW
Bespaar op je opleiding
KMO-portefeuille
Opleidingscheques
Vlaams opleidingsverlof
Educatief verlof