Dranken
Fermenteren met dranken
Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje trendy, maar daar vallen vanaf nu ook de dranken onder. In deze opleiding leer je onder andere dranken bereiden op basis van kombucha en waterkefir. Een gezonde alternatieven op frisdrank dus!
Programma
2 inspirerende workshops waarin volgende topics aan bod komen:
- Hygiëne en vuistregels
- Verschillende soorten gefermenteerde dranken
- Micro-organismen
- Gezondheidsvoordelen bij fermenteren
- Kombucha
- Waterkefir
- Kvass
- Gemberbier
- Shrub
- healthy cocktails & mocktails
Voor wie
Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders. Foodies met professionele ambities zijn uiteraard meer dan welkom.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Materiaal en extra kosten
Alle grondstoffen zijn inbegrepen in je inschrijvingsgeld. Je dient enkel onderstaande mee te nemen:
- 5 schroef- of beugelbokalen met inhoud van minstens 500ml.
Info
NIEUW
Bespaar op je opleiding
KMO-portefeuille
Opleidingscheques
Vlaams opleidingsverlof
Educatief verlof