Dranken
Champagnespecialist
Wil je graag champagnes, in al hun diversiteit, beter leren kennen, begrijpen, serveren, bewaren en vooral ook adviseren?
Je leert onder meer over de specifieke groeicondities en het wijn maken in Champagne, maar ook over de daaruit voortvloeiende kwaliteits- en stijlverschillen.
Hoe kan je champagne proeven, beschrijven en inzetten in je dagelijkse praktijk?
Programma
De opleiding omvat 5 lessen en een examenmoment:
Les 1: Introductie en MOOC:
- Toelichting bij het cursusmateriaal en examen.
- Champagne en MOOC.
Les 2:
- Champagne: regio, appellatie, geschiedenis en cultuur.
- De actoren in champagne.
- Proeftechniek
- Champagne - en - foodparing
- Praktische toepassing: 'the Perfect Pairing' workshop.
Les 3:
- Champagne terroir: klimaat, topografie en bodem.
- Druivenrassen
- Wijnbouw
- Oogst
- Praktische toepassing: 'the Champagne game'
Les 4:
- De 'méthode champenoise' in al haar facetten.
- Productie van rosé champagne.
- Praktische toepassing: 'the Cellar Master' workshop.
Les 5:
- Types en stijlen van champagnes.
- Champagne adviseren.
- Flessen en etiketten.
- Bewaren en uitschenken van champagne.
- Praktische toepassing: 'the Wine Merchant' workshop
Les 6:
Examen voor certificatie door het Comité Champagne / CIVC.
De lessen worden gegeven door Gunther Ploegaerts, Sommelier-Conseil.
De lessenreeks die start op 8/10/2025 zal doorgaan op locatie bij Wijnhuis Bollaert, een uitgelezen locatie om ondergedompeld te worden in de wereld van de Champagne.
Voor wie
Voor iedereen die zijn kennis over champagne wil verdiepen: (toekomstige) sommeliers, wijnhandelaren of andere wijnprofessionelen.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Materiaal en extra kosten
Het cursusmateriaal van het Comité Champagne (in het Engels) is inbegrepen in de prijs alsook de te proeven champagnes.
Extra info
Cursist brengt zelf een set glazen mee.
Info
NIEUW
Bespaar op je opleiding
KMO-portefeuille
Opleidingscheques
Vlaams opleidingsverlof
Educatief verlof