Dranken
Bierkenner – Zytholoog
Programma
Eerste jaar Bierkenner
- Bier Leren Proeven
Je krijgt een basis aan degustatietechnieken en leert de basissmaken van bier kennen en herkennen.
- Bier en zijn Grondstoffen
De grondstoffen van bier worden toegelicht, met een focus op hun kenmerken, gebruik en verwerking.
- Brouwproces en Gisting
Het volledige brouwproces wordt nauwgezet toegelicht. De cursist krijgt een uitgebreide kennis van de werking van een brouwerij.
- Biersommeliertechnieken
Je leert de technieken om bier op een professionele manier te waarderen, en deze vervolgens met kennis en kunde aan te bieden aan de klant.
De lessen gaan door op woensdagavond.
Potentieel vervolgjaar Zytholoog:
- Bierwetgeving en Marketing
Na het volgen van deze module geraakt de cursist vertrouwd met de biermarkt, kent hij de regels en imagebuildingwaarde van etikettering, weet hij welke verplichtingen er moeten nagekomen worden in het kader van de accijnswetgeving en kan hij de eigen producten op een kostenverantwoorde wijze in de markt zetten.
- Bier en Gastronomie
Je maakt kennis met bier in de culinaire wereld. Na deze module ken je de combinatieregels en mogelijkheden om een harmonieuze combinatie van bier en de gastronomische keuken.
- Bierstijlen
Van Lambiek tot Trappist maakt de cursist kennis met de bierstijlen en hun geschiedenis, kenmerken en profiel.
- Project Zytholoog
Cursisten werken aan de samenstelling van een portfolio die hen moet sterken bij de eerste stappen als ondernemer. Na een inleidende les wordt er zowel klassikaal als individueel gewerkt. Onder begeleiding van een coach komt de portfolio tot stand en leert de cursist, stap voor stap alle nodige zaken om zichzelf als ondernemende zytholoog te promoten bij potentiele klanten of werkgevers.
De toelichting van de portfolio wordt volledig geïntegreerd in de eindproef.
Voor wie
Iedereen met professionele ambities als bierkenner of zytholoog.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Materiaal en extra kosten
Het inschrijvingsgeld is inclusief één set degustatieglazen en de te degusteren bieren.
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.
Info
NIEUW
Bespaar op je opleiding
KMO-portefeuille
Opleidingscheques
Vlaams opleidingsverlof
Educatief verlof