Bezig met het laden van Opleidingen

HVAC

Opleiding Automatisering met Logo!8 voor CV installateurs: ontwerp en bouw een regeling voor een hybride CV-systeem

De energietransitie heeft een grote impact.  1 van de oplossingen is installaties connecteren met elkaar zodat energie efficiënter kan geproduceerd, gebruikt en beheerd kan worden.

Tijdens deze 4-daagse training leer je regelingen ontwerpen en bouwen voor hybride cv-systemen met LOGO!8 van Siemens.  Je krijgt een overzicht van de belangrijkste functieblokken zodat je deze kan toepassen in eigen projecten en sensoren kan koppelen en integreren.  Na het bouwen van de sturing kan je via bepaalde programma’s online meekijken met het gebouwde systeem.

Een modern hybridesysteem bestaat doorgaans uit een (modulerende) lucht-waterwarmtepomp die je samen met een cv-ketel wil combineren in één installatie. Dit is een ideale oplossing als de cv-ketel nog in goede staat is en je toch duurzaam wilt verwarmen.

Maar er bestaan nog allerlei andere interessante hybridesystemen. Standaard combineert een hybridesysteem 2 of meerdere warmtebrontechnieken. Denk bij de gebruikte bronnen aan: een condensatieketel, een zonneboiler,  een houtkachel met warmtewisselaar, een hout cv-ketel, fotovoltaïsche zonnepanelen en een warmtepomp. De slimme sturing stelt enkel het toestel in werking dat op dat ogenblik de goedkoopste energie verbruikt en/of het beste rendement haalt. In de slimme sturing zit ook het bouwen van een slimme thermostaat.

Deze module is onderdeel van een traject bestaande uit onderstaande modules:

  • Ontwerp en bouw een regeling voor hybride Cv-systemen (4 dagen)
  • Tuning van een PI-regeling (1 dag)
  • Afstandsbesturing van een regeling voor hybride Cv-systemen (3 dagen)
  • Uittesten, valideren van een regeling voor hybride Cv-systemen (1 dag)

Interesse om in te schrijven voor het volledige traject? Inschrijven kan via volgende link, er wordt een automatische korting van 10% toegekend.  Automatisering met Logo!8 voor CV installateurs: van ontwerp tot validatie van een regeling voor een hybride CV-systeem

 

 

Info

Prijs vanaf 0,00 (excl. BTW)

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen