Bezig met het laden van Opleidingen

Elektriciteit en onderhoudstechnieken

Opleiding Grondige opfrissing elektrische basisbegrippen en gestructureerd foutsporen voor techniekers

Stilstand van industriële bedrijfsprocessen of storingen kan de onderneming forse schade berokkenen. Voor de continuïteit van een organisatie is het belangrijk storingen zo snel mogelijk te verhelpen en dus tot kortere productiestilstanden te komen.   Om dit te kunnen doen dien je over genoeg kennis en vaardigheden te beschikken, zodat je op een systematische wijze storingen in elektrotechnische installaties/ processen kunt zoeken en verhelpen.  Als technieker is het belangrijk om storingen snel te vinden en op te lossen.

In de eerste module worden de basisbegrippen rond elektriciteit uitgelegd. Aan de hand van oefeningen worden de fysische begrippen ingeoefend terwijl de bijhorende simulator helpt om deze theoretische begrippen te linken met praktische opstellingen.
Ook het correct leren meten en interpreteren van meetresultaten komt aan bod.
Er is een inleidend overzicht voorzien van de basiscomponenten (weerstand, condensator, transfo,…). Nadien wordt het volledig distributienet besproken vanaf de elektriciteitscentrale tot de lichtkring thuis. Ook alle beveiligingscomponenten komen hier aan bod.

In de tweede module worden de belangrijkste klassieke verlichtingsschakelingen besproken en praktisch gerealiseerd.
De praktijk begint vanaf nul met uitleg rond het strip-, krimp- en connectietechnieken van draad/kabel.
Zowel bekabeling met het aftakdoossysteem (opbouw) als het repliceersysteem (inbouw) komen aan bod

Vervolgens leer je fouten opsporen aan de hand van weerstandsmeting (doorbeltest) en spanningsmeting. Eerst worden de types fouten besproken en de bijhorende beveiligingscomponenten.  Nadien worden voor elk type fout de bijpassende foutzoekmethodes overlopen (zowel spanningsloos als eventueel onder spanning).  Het uitvolgen en localiseren van fouten wordt dan gedurende 2 dagen praktisch ingeoefend.

Info

Prijs vanaf 0,00 (excl. BTW)

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen