25 november 2022 Bijscholingen en specialisaties

Groene opleidingen die jouw onderneming extra zuurstof geven

Door de energiecrisis gaan steeds meer bedrijven en particulieren op zoek naar duurzame en betaalbare alternatieven. Bijna vanzelfsprekend stijgt hierdoor ook de vraag naar goed opgeleide professionals. Maar die zijn helaas schaars. Hoe kan je als werkgever of hr-medewerker toch voldoende ‘groen talent’ in huis halen? 

Groene organisaties hebben een langere levensduur

Gekwalificeerde medewerkers kan je zoeken, maar de kans dat je hen in deze krappe arbeidsmarkt zal vinden, is klein. Bovendien wil je je behoeden voor aanslepende selectieprocedures – en al helemaal voor verkeerde aanwervingen, want die kosten handenvol geld.

De meest bekwame en competente medewerkers leid je zelf op

Er is een betere oplossing: ontwikkel het onontgonnen talent dat vandaag in jouw organisatie aanwezig is. Zo waak je niet over de continuïteit van je bedrijfsvoering, je maakt ook werk van duurzame inzetbaarheid. En laat gemotiveerd personeel nu net een absolute meerwaarde zijn in tijden van burn-out, quiet quitting en economische instabiliteit.  

Niet alleen voor kmo’s en grote ondernemingen – ook voor eenmanszaken en/of kleine zelfstandigen is het een must om op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en innovaties. Met de opleidingen van nxtpro verzeker je jouw business én onze planeet van een mooie toekomst. 🌍 

Een greep uit het groen opleidingsaanbod van nxtpro

Een groene opleiding volgen? In ons totaalaanbod vind je tientallen opleidingen die focussen op groene energie – telkens met de nodige aandacht voor veiligheid, welzijn, milieu en omgeving.

Je tijd beter beheren?

Wil je ook leren hoe je slimmer – en dus niet harder – kunt werken? Op 21 maart vindt de opleiding Timemanagement nog een keertje plaats, op onze campus in Sint-Niklaas. Schrijf je snel in.

🔋Opleiding Energiedeskundige

Energieprestatiecertificaten (EPC’s) maken? Volg een opleiding en behaal/behoud jouw erkenning om gemachtigd advies over groene energie te kunnen geven. 

1. Fysiek opleidingsaanbod

Deze opleidingen vinden plaats op verschillende locaties en data:

2. E-learning opleidingsaanbod

Wil je nog een stap verder gaan in duurzaamheid? Voor volgende opleidingen hoef je je niet eens te verplaatsen. Kies één van onze e-leerpakketten en volg de lessen waar en wanneer je maar wil:

a) E-leerpakketten Energiedeskundige type D:

b) E-leerpakketten Permanente vormingen Energiedeskundige

  • De pakketten voor 2023 komen binnenkort online

💨 Opleidingen ventilatiesystemen

Deze opleidingen zorgen voor een frisse wind in jouw professionaliteit. Ontdek de locaties en startdata:

Groene opleidingen zijn maatwerk

Liever een groene opleiding op maat van jouw organisatie? Dat kan. Contacteer vrijblijvend onze opleidingsexperten voor meer informatie.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht