2 februari 2022 Bijscholingen en specialisaties

Excel, iedereen kan het gebruiken!

Excel is overal. Het is een van de meest gebruikte tools in bedrijven. Onderzoek wees uit dat maar liefst 89% van de organisaties het gebruikt om te budgetteren en voorspellen, 70% voor belangrijke financiële processen en 83% voor maandafsluitingen. In welke functie of bij welk bedrijf je ook aan de slag bent, de kans dat Excel op je computer staat is groot. 

Ingeburgerde software

‘Niet verwonderlijk. Het rekenprogramma is gigantisch veelzijdig. Het heeft tal van functies die tijd besparen bij het uitvoeren van berekeningen en formules, het maken van grafieken, het analyseren en rapporteren van gegevens, het creëren van databases,… De mogelijkheden zijn haast eindeloos,’ verduidelijkt nxtpro trainer Tom van der Wel. ‘Als onderdeel van het Office-pakket is het beschikbaar op bijna elke computer. Geen gedoe dus met het aankopen van licenties.’

Software op maat

Uiteraard zijn er alternatieven. Software kan op maat van een bedrijf worden ontwikkeld. De kostprijs daarvan is meestal navenant. Maar het grootste probleem is dat er al snel na oplevering van die software op maat toch rapporteringen moeten uitgevoerd worden die niet in het pakket werden voorzien.

Technologie staat niet stil en ook de noden van bedrijven evolueren voortdurend. Software op maat speelt moeilijk of niet in op deze toekomstige noden. En dan wordt snel teruggrepen naar het vertrouwde Excel.

Benut de mogelijkheden

Velen proberen Excel onder de knie te krijgen door zelf wat te rommelen en af en toe wat online op te zoeken. Maar dat neemt vaak veel tijd in beslag, en je mist ook een groot deel van wat je nog meer kan. Een cursus of training volgen is veel efficiënter en effectiever.

Wij organiseren heel wat Excel-trainingen. Van Excel basis tot Excel-opleidingen voor gevorderden zoals Powertools en power BI. Ideaal om problemen waar je mee worstelt te tackelen. 

Excel niveau testen

Zin gekregen in een Excel opleiding, maar nog niet zeker op welk niveau je nu precies zit? Doe dan de test hier en ontdek welke opleiding je het best volgt.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht