2 februari 2022 op maat

Bedrijf gevraagd met hoge X-factor

Een bedrijf moet de Feel Good Factor (FGF) hebben bij klant en medewerker wil het succesvol zijn. De tijd dat het takenpakket van een medewerker doorheen de jaren nauwelijks evolueerde is lang voorbij. Wie meerwaarde wil blijven aanbieden, zal zich voortdurend moeten bijscholen. Zijn vaardigheden up-to-date houden. Want het profiel moet blijven matchen. Maar wist je dat dit ook in omgekeerde richting geldt? Dat bedrijven zich extra moeten inspannen om interessant genoeg te blijven voor hun grootste kapitaal: hun medewerkers? En dat gaat tegenwoordig veel verder dan loonpakket plus voordelen.

Feeling Good

In elk HR-beleid zou ‘Zich Goed Voelen’ centraal moeten staan. In het team, de organisatie, de jobinhoud, de functie, de verloning, het toekomstperspectief, stressniveau, de relatie tot gezin, vrienden, hobby’s,… Elk detail moet kloppen.

“Zeker jongere generaties vragen zich voortdurend af: ‘what’s in it for me’? En indien ze het gevoel krijgen dat het bedrijf niet meer kan voldoen aan hun aspiraties, veranderen ze van job. Of gaan op wereldreis. Waar vroeger een work-life balance belangrijk was, spreken we nu echt over een life-work balance. We werken om te leven, en niet omgekeerd”, aldus de opleidingsexperts van nxtpro.

Willen bedrijven de juiste profielen behouden, zullen ze naast rendement ook oog moeten hebben voor het welzijn van hun teams. 

Opleidingen op maat

Gelukkig gaan de verwachtingen van bedrijven en medewerkers hand in hand. Beiden wensen vaardigheden te ontwikkelen waardoor de medewerker beter wordt in zijn of haar job. “Steeds meer firma’s gaan daarvoor op zoek naar opleidingen op maat. Gerichter, individueler, flexibeler en toegankelijker, losgekoppeld van tijd en ruimte. Zodat medewerkers zich de nieuwe skill set kunnen eigen maken op de tijd en plek die hen het beste past.”

“Waar mogelijk volgen we ook na het afgelegde traject verder op. Staan onze docenten in voor professionele nazorg zodat de doorgegeven kennis ook daadwerkelijk wordt toegepast. Omgezet in een rijkere ervaring. Die kansen bieden groei voor het bedrijf én de medewerker.”

Heb jij ook een opleidingsvraag op maat voor ons?

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht