1 oktober 2022

Alles wat je wilt weten over een hr-opleiding bij nxtpro

Volg je opleiding hr bij nxtpro!

Ben jij al een hr-manager of wil je er een worden? Dan is een opleiding hr van nxtpro wat jij zoekt. We hebben een breed aanbod aan opleidingen voor hr. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je sociale media kan gebruiken voor jouw hr-beleid, maar ook hoe het sociaal zekerheidsrecht werkt of hoe je je werving en selectie kan verbeteren. 

Wat kan je verwachten?

Om jou een opleiding op maat te bieden zetten we verschillende aspecten van human resources in de schijnwerper. Ook verdelen we onze cursussen per niveau: van beginner tot expert. Zo kan jij opleidingen volgen op maat van jouw expertise

Wat is human-resource-management?

Vandaag de dag is een hr-manager onmisbaar in heel wat bedrijven. Dankzij deze opleiding krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een hr-expert en meer te verdienen binnen jouw bedrijf!

Wat doet een hr-manager?

Werving en selectie

Hr-support wordt in een bedrijf grotendeels ingezet om nieuwe medewerkers aan te werven. Die werving moet namelijk op een goede manier gebeuren: heeft deze persoon de vaardigheden die vereist zijn voor een job? Is dit de juiste persoon voor jouw bedrijf? Om de selectie van nieuw talent in goede banen te leiden zijn verschillende skills vereist. Wij lichten je er hieronder enkele toe.

Selectiegesprekken

Selectiegesprekken in goede banen leiden is helemaal niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Hoe kan je bijvoorbeeld testen of de kandidaat wel goed werkt in een team? En hoe weet je zeker dat de persoon die voor jou zit écht binnen je bedrijf zal passen?

Wil jij je eerste stappen zetten binnen de wereld van humanresources-management en nieuw talent werven van op de arbeidsmarkt? Dan is onze opleiding selectiegesprekken perfect voor jou!

Social media

Vandaag spelen sociale media een belangrijke rol in het wervingsproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LinkedIn. Een praktische aanpak aanleren op dat vlak is daarom  een groot voordeel. Daarom biedt nxtpro de cursus rekruteren met social media aan. 

Begeleiden van werknemers

Het rekruteren van nieuwe medewerkers is één ding, het behouden en blijven motiveren van deze medewerkers is natuurlijk even belangrijk. Zorg er dus voor dat zowel jouw nieuwe als ervaren werknemers van een goede begeleiding kunnen genieten. Jij staat als hr-verantwoordelijke namelijk ook in voor de motivatie en ontwikkeling van je collega’s. Is een van de werknemers bijvoorbeeld lang afwezig geweest vanwege ziekte? Dan is het belangrijk om te zorgen voor een soepele re-integratie in het bedrijfsleven. Daarnaast zijn regelmatige functioneringsgesprekken een goede manier om jouw collega’s te wijzen op zowel hun talenten als hun groeipunten.  Uiteindelijk kan je er zo voor zorgen dat je collega’s zich beter voelen én dat je bedrijf zijn doelen kan bereiken.

Takenpakket met veel variatie

Het takenpakket van de hr-afdeling is vrij uitgebreid: denk maar aan selectiegesprekken voeren, nieuwe collega’s begeleiden, functioneringsgesprekken houden… Om jou voor te bereiden op al die verschillende onderdelen bieden we heel wat specifieke opleidingen aan. In al onze cursussen krijg je praktische info over het onderwerp, rekening houdend met jouw voorkennis en ervaring.

Waarom een hr-manager worden?

Een sociaal secretariaat is ondertussen een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Met talentmanagement en personeelsbeleid zorg je ervoor  dat je collega’s of werknemers gestimuleerd worden om te werken, en dat kan je omzet alleen maar ten goede komen!

Als hr-manager geef je een nieuwe wending aan je carrière en leer je hoe je het werkveld kan verbeteren voor het ‘human capital’ van jouw bedrijf. In onze opleiding vind je dan ook strategieën en oplossingen die jij kan implementeren om nog meer succes te boeken. 

Breid jouw kennis uit met nxtpro!

Dankzij nxtpro kan jij een (nog betere) hr-manager worden. Onze opleidingen zijn efficiënt en toegespitst op jouw specifieke noden en ervaring. De lessen worden gegeven door een docent met ervaring in jouw sector, zodat je altijd de meest up-to-date informatie krijgt. Ontdek hier een paar mogelijke opeidingen:

Word hr-officer

Als je nog geen hr-officer bent is het natuurlijk belangrijk dat je de basis onder de knie krijgt. De werving van nieuwe werknemers, employer branding, het ondersteunen van je collega’s of werknemers… Tijdens deze cursus krijg je een brede basis aangereikt waar jij in de praktijk verder op kan bouwen. 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bij nxtpro bieden we hier verschillende cursussen over aan. We zoomen even dieper in op enkele onderwerpen waar je misschien niet meteen aan dacht.  

Hoe omgaan met mobiliteit?

De nieuwste technologieën op vlak van mobiliteit hebben ook een impact op human- resource-management. Hoe ga je namelijk om met e-bikes als een aanvulling op bedrijfswagens? En wat met je mobiliteitsbudget? Als hr manager denk je hier best bewust mee over na. Wil je hier nog dieper op ingaan? Dan kun je ook een aanvullende opleiding als fleet manager volgen.

Betere gesprekken voor een beter personeelsbeleid

Ok, dit is misschien een binnenkopper – maar net omdat het zo belangrijk plaatsen we ze hier toch tussen.

Als hr-manager zal je soms moeilijke gesprekken moeten voeren met collega’s of werknemers. Je kan bijvoorbeeld terecht komen in een situatie waar je gesprekspartner emotioneel wordt, of waarbij de werknemer in kwestie weerstand biedt tegen wat je te zeggen hebt. Het is belangrijk om goed te weten hoe je daarmee om kan gaan en hoe je het gesprek opnieuw een positieve richting geeft. 

Vandaar dat functionerings- en evaluatiegesprekken of constructieve feedbackgesprekken erg belangrijk zijn. Goed kunnen communiceren blijft dan ook het belangrijkste talent van een hr-manager!

Alles over sociale wetgeving

Binnen human resources moet je soms complexere onderwerpen beheersen, zoals het  Belgisch sociaal recht. Dit kan intimiderend lijken, zeker als je weinig of geen ervaring hebt met rechte of juridische zaken. Maar geen nood.  Dankzij onze training kan je vlot aan de slag met praktische tips en adviezen – meer dan enkel droge theorie dus. 

Vertrouwenspersoon

Natuurlijk hoop je dat het niet gebeurt, maar het is mogelijk dat een werknemer een klacht heeft over geweld, seksueel ongepast gedrag etc. In dat geval moeten je werknemers kunnen terugvallen op een vertrouwenspersoon.

Naast een warm persoon met mensenkennis, moet een vertrouwenspersoon op de hoogte zijn van psychologische en organisatorische kennis, over goede communicatieve vaardigheden beschikken én iets kennen van de juridische gevolgen van klachten. Dankzij onze opleiding vertrouwenspersoon ben je helemaal voorbereid.

Hr-updates

En last but not least. De wereld van human resources evolueert razendsnel. Hoe blijf je up-to-date in deze steeds veranderende sector? Door je regelmatig bij te scholen natuurlijk!

Om ervoor te zorgen dat jouw kennis op peil wordt gehouden biedt nxtpro (in samenwerking met Liantis) elk kwartaal een hr-update aan. Daarin wordt telkens ingezoomd op een nieuw onderwerp dat deel uitmaakt van jouw human-resources-management. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat er nieuwe beslissingen zijn gemaakt in sociaal overleg, waardoor jij je aanpak moet veranderen. Ook het evenwicht vinden tussen thuiswerk en werk op kantoor is zo’n belangrijk thema. Flexibel zijn en op de hoogte blijven van veranderingen is dan ook de boodschap!

Voordelen van nxtpro

Ben jij overtuigd van een opleiding over human-resources-management? Kies dan voor nxtpro! Zoals je hierboven al kon lezen bieden wij een groot aanbod hr-opleidingen aan, bovenop een aantal unieke voordelen

Subsidies dankzij de kmo-portefeuille

Nxtpro is erkend door de Vlaamse overheid als opleidingsorganisatie. Via de kmo-portefeuille kan je als ondernemer subsidies aanvragen voor onze opleidingen, waardoor een deel van het inschrijfgeld wordt terugbetaald. Meer weten over de kmo-portefeuille en de voorwaarden? Je leest het hier.

Docenten met jarenlange ervaring in het vakgebied

De beste manier om meer aan te leren over hr-support is door informatie en praktische tips te krijgen van een echte professional. Daar zorgen we bij nxtpro ook voor! Onze trainers werken in de hr, waardoor ze je met raad en daad kunnen bijstaan. 

De docenten zijn experts in hun vakgebied en weten daardoor precies wat jij nodig hebt om jouw hr-beleid beter te maken. 

Een opleiding op basis van jouw niveau

Heb je al jaren ervaring binnen hr, of wil je een nieuwe functie als hr opnemen binnen jouw huidig bedrijf? Nxtpro staat voor je klaar. Ons motto is dan ook “professioneel op koers”: wij zorgen ervoor dat jij professioneel kan blijven groeien, wat goed is voor jou én voor jouw bedrijf.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht